Waarom huis kopen in Spanje

De cijfers zijn onmiskenbaar: in 2022 kochten Belgen gemiddeld 12,69 huizen per dag in Spanje, en dit aantal is gestegen naar 13,8 in recente maanden. Maar waarom kopen Belgen massaal een huis in Spanje? Wij gingen voor u op onderzoek!

De aantrekkingskracht van de Spaanse levensstijl

Het klimaat: een zonnige toekomst

Eén van de grootste aantrekkingskrachten is ongetwijfeld het zachte, zonnige klimaat. Na periodes van lockdown en beperkingen willen Belgen meer dan ooit buitenleven en vrijheid ervaren. Het subtropische klimaat van de Costa Del Sol maakt buitenactiviteiten het hele jaar door mogelijk, van wandelen tot zeilen.

Cultuur en gastvrijheid

Buiten het ideale weer is er de rijke Spaanse cultuur. De Spanjaarden staan bekend om hun gastvrijheid en het dagelijks leven is doorspekt met gemeenschapszin. Familiewaarden, lokale festivals en een diepgewortelde liefde voor eten maken Spanje een land waar mensen zich snel thuis voelen.

Thuiswerken in het paradijs

Een belangrijke factor in de beslissing om een huis te kopen in Spanje is de toename van het thuiswerken. Belgen vinden in Spanje de ideale setting om vanuit huis te werken. Denk aan een zonnig terras, uitzicht op zee en de mogelijkheid om na de werkdag te ontspannen in een prachtige omgeving. De pandemie heeft het reguliere kantoorwerk getransformeerd en Spanje biedt de perfecte balans tussen werk en vrije tijd.

Financiële voordelen van een huis kopen in Spanje

Betaalbare vastgoedprijzen

Terwijl de prijzen van vastgoed in België blijven stijgen, biedt Spanje nog steeds betaalbare opties. Bovendien zijn de operationele kosten lager. Door de milde temperaturen en efficiënte bouwmethoden zijn de energiekosten vaak lager dan in België, wat vooral tijdens de recente energiecrisis een extra stimulans was.

Fiscale voordelen

Er zijn ook fiscale prikkels voor Belgen die kiezen voor een tweede huis in Spanje. Terwijl je een Spaanse notaris nodig hebt voor de aankoop, is het mogelijk om extra hypothecair krediet te krijgen via een Belgische bank, wat flexibiliteit biedt in financiële planning.

Hoe Alness helpt bij het realiseren van uw Spaanse droom

Onze vastgoedselectie aan de Costa Del Sol

Alness heeft een scala aan vastgoedopties, van luxe villa’s tot knusse appartementen, elk met hun eigen unieke charmes en voordelen. Benieuwd naar ons aanbod? Neem snel een kijkje.

Betrouwbare partners en lokale expertise

Vertrouwen is essentieel bij het maken van zo’n belangrijke levenskeuze. Alness werkt samen met betrouwbare lokale partners om ervoor te zorgen dat uw aankoop vlekkeloos verloopt.

Neem vandaag nog de sleutel tot uw Spaanse droom in handen!

De verschuiving in mentaliteit, aangewakkerd door de pandemie, heeft vele Belgen aan het denken gezet over wat echt belangrijk is in het leven. Of het nu gaat om de zonovergoten stranden, de betaalbare levensstijl, of de mogelijkheid om vanuit een prachtige locatie te werken; een huis kopen in Spanje is een stap richting een gelukkiger, rijker leven.

Wilt u ook deel uitmaken van deze groeiende groep tevreden huiseigenaren in Spanje? Contacteer Alness vandaag nog voor een vrijblijvend adviesgesprek en ontdek hoe wij u als Belgisch vertrouwenspersoon kunnen helpen om uw Spaanse droom te realiseren.